Relaxatie/ademhalings- coaching


Relaxatie/ademhalings- coaching

Alles moet tegenwoordig snel-sneller-snelst en vooral ‘nu’. Dat dat de nodige stress kan opleveren, mag duidelijk zijn. Daarom is het verstandig om af en toe het gaspedaal eens flink los te laten en stevig op de rem te gaan staan. ‘Voluit ademhalen’ is daarbij de kunst: met behulp van relaxatie- en ademhalingscoaching ga je opgelucht naar huis!

In het autonome deel van je zenuwstelsel bevinden zich de ‘Sympathicus’ en de ‘Parasympathicus’. De ‘Sympathicus’ werkt als een soort gaspedaal en helpt je in noodsituaties te overleven. De stof die hierbij vrijkomt is adrenaline. Je hartslag, bloeddruk en ademsnelheid stijgen en je lichaam verbruikt te veel energie. Aan de andere kant heb je de ‘Parasympathicus, die werkt als een soort rempedaal die je hartslag, bloeddruk en ademhaling laat dalen. Je spieren en organen krijgen dan voldoende bloed en zuurstof en je lichaam kan zich herstellen via zijn zelfherstellend vermogen.

Een gebalanceerde werking van het autonome zenuwstelsel is een basisvoorwaarde voor een goede gezondheid en om lekker in je vel te zitten. Bewustwording rond jouw manier van ademen zorgt dat er balans is tussen beide pedalen. Dan gebruikt het lichaam de gaspedaal enkel als het echt nodig is. Door op tijd op de rem te trappen, kan je lichaam zich weer voldoende herstellen.

Bij ademhalingscoaching ga ik samen met jou op zoek naar jouw optimale manier van ademen.

Wil jij hulp en ondersteuning om deze pedalen goed op elkaar af te stemmen?
Informeer naar de mogelijkheden van relaxatie- en ademhalingscoaching.

Deel dit artikel:
« Terug naar lijst