Keuzekompas coaching


Keuzekompas coaching

Ben je op zoek naar richting in je leven? Wil je ander werk of een studie volgen? Moet je moeilijke beslissingen nemen en raak je er niet uit? Weet je niet wat jou inspireert en (nieuwe) energie geeft? Wil je op een diepere manier jezelf beter leren kennen? Twijfel je welke weg te kiezen? Ben je je persoonlijke noorden kwijt? Dan is Keuzekompas® coaching echt iets voor jou.

In je leven ervaar je een aantal sleutelmomenten, waarbij je omgeving vaak klaarstaat met goedbedoelde adviezen. Misschien herken je deze wel:

 • Mik zo hoog mogelijk, je kan altijd nog zakken.
 • Je hebt het toch goed. Waarom veranderen?
 • Met zo’n studie kan je nooit je boterham verdienen.
 • Meld je aan voor de universiteit, dat kan je makkelijk.
 • Word ook zelfstandig ondernemer, net als de rest van de familie.

Hoe goedbedoeld ook: het gaat er natuurlijk om wat jij zelf wilt! Keuzekompas® coaching helpt je bij het maken van de juiste keuzes door de dingen die er echt toe doen, op een rijtje te zetten: wat zijn je sterktes, waarden, dromen, verlangens en ambities? Het resultaat is een innerlijk kompas, dat jou de richting aanwijst waarin je je kan ontplooien.

Jongeren gebruiken het Keuzekompas® om leerkeuzes te maken. Volwassenen zetten het vaak in bij job- of loopbaankeuzes. Maar ook andere persoonlijke keuzes krijgen meer richting door een helder Keuzekompas®. Het helpt je rechtop te staan wanneer het leven jou een slag uitdeelt.

Wat kan je doen met een Keuzekompas®?

 • Je Keuzekompas® is een aanvulling op je diploma’s. Een diploma vertelt dat je op een bepaald moment in je leven in staat was bepaalde opgelegde normen te behalen. Een Keuzekompas® vertelt je wie je bent en wat je kan betekenen.
 • Bespreek je kompas ook met je manager, team en collega’s en maak diepere verbindingen.
 • Gebruik het kompas bij het maken van keuzes in je persoonlijke groei én de groei van je netwerk.
 • Leef, verken, ontdek en experimenteer… in de richting die het kompas je aanwijst.

Aan de slag!

Een Keuzekompas® maak je zelf, want alleen jij kan voelen wat je nodig hebt. Als coach prikkel ik je denken, voelen en willen door vragen te stellen en een aantal reflectieoefeningen met je te doen. Samen gaan we op pad en op ontdekkingstocht. Bij deze tocht zijn we enkele weken onderweg, nl. 6u individuele coaching.

 • Tijdens een intakegesprek maken we kennis met elkaar. Je krijgt van mij een persoonlijke toolbox vol oefeningen, die je helpen tijdens je tocht. We maken vooraf afspraken over hoe die ontdekkingstocht zal lopen.
 • Op regelmatige basis hebben we ontmoetingsmomenten om de voortgang te bespreken.
 • Aan het eind van je ontdekkingstocht verwerken we samen jouw inzichten in een persoonlijk Keuzekompas®.

Een persoonlijk Keuzekompas® is een cadeau voor het leven: schrijf je in!

Je kan een Keuzekompas® traject individueel volgen of in groepsverband (bij minimaal 4 inschrijvingen). Momenteel gebeuren de groepstrajecten online. Indien je minimum 6 jr. aan het werk bent als zelfstandige of werknemer heb je recht op loopbaanbegeleiding via VDAB-cheques. Je kan deze dan inzetten om je innerlijk kompas te vinden. (zie loopbaancoaching)

Deel dit artikel:
« Terug naar lijst